İSTİRİDYE MANTAR KOMPOSTU
Kompost üretimimiz ihtiyaca göre pamuk, saman yada pamuk saman karışımı ile hazırlanmaktadır. Kompost içerisindeki hammaddeler mevsim şartlarına göre değişmektedir.

Kompost üretimimiz soğuk sistem olarak yapılmakta ve içerisinde insan sağlığına zararlı hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır.

Kompost üretimi kendi geliştirdiğimiz özel ekipmanlarla yapılmakta ve el değmeden hazırlanmaktadır.

Ayrıca kendi kompostunu yapmak isteyen üreticilere, kompost üretimi ile ilgili tüm eğitimler ücretsiz olarak verilmekte ve kompost üretimi ekipmanları firmamız tarafından yapılarak üreticilere teslim edilmektedir.

Kompost nasıl olmalıdır kompost alımı yaparken kompostun kalitesi nasıl anlasılır

Öncelikle kompost yapılacak materyalin azot oranı analiz yapılarak tespit edilmelidir.kompost içerisinde kullanılacak maddelerin azot miktarı %0,09 olmasına dikkat edilmelidir. Azot oranını kompost yapan firmanın yaptırması gerekir. kompost içerisini gözlemlediğimizde eğer pamuk kompostu alıyorsak kompostu elimize aldıgımızda pamuk içerisindeki çeper toz miktarına dikkat etmemiz gerekir çeper miktarı fazla pamuk ile yapılan kompostlar koyu kahverengini alır ve bu çeper yüksek azot içerdiğinden kompost içerisinde yüksek ısınmaya sebep olur pamuktaki azot kompost içerisinde suda bulunan hidrojen ile birleşerek amonyak oluşumunu tetikler vebuda kompost içerisindeki phın yükselmesine vemiselin ölümüne sebep olur ayrıca yüksek ph ve amonyak oluşumu yeşil küf hastalıgına sebebiyet verir.pamuk kompostunun rengi acık renk olmalıdır.

Eger saman kompostu alıyorsak samanın azot içeriği pamuga göre cok daha düşüktür ancak saman içerisine azot takviyesi yapılması içim bugday kepeği pamuk veya ayçiçeği küspesi gibi azot ihtiva eden ürünler konulabilir bunların oranları cok önemlidir özellikle yaz aylarında azot ihtiva eden katkı maddeleri yüksek oranda konulursa yine amonyak oluşumu ph yükselmesi ve dolayısıyla misel ölümü gerçekleşir.

Alınacak kompostlarda nem oranı çok önemlidir. Kompost nem miktarı %63 oranında olmalıdır bunuda elimize aldıgımız kompostu sıkarak parmak aralarımızdan su yesermesini görerek anlayabiliriz. Eger kompostu sıktıgımızda parmak aralarımızdan su damlacıkları akıyorsa kompost nemi yüksek demektir.üreticiler oda içerisine ne kadar cok kompost koyarsanız okadar cok mantar alırsınız mantıgıyla kandırılırlar oysaki ne kadar nitelikli kaliteli kompost koyarsanız ve bu kompostu ideal iklim şartlarında tutarsanız verimleriniz o oranda yüksek olur kaliteli bir kompost ile 100 m2 bir odaya en fazla 10 ton kompost konulabilir bu miktar yaz aylarında 7-8 ton aralıgına düşürülmelidir.nem oranı ayarlanmamış bol su ile yapılan kompostlar ile odaya 15 -20 ton kompost koymak bırakın fazla verim almayı sizi ciddi zararlara sokar su oranı yüksek kompostlarda yeşil küf gibi bakteriyal hastalıkların görünmeside muhtemeldir.

Kompost poşetlerinin çapı da çok önemlidir geniş çaplı poşetlere konulan kompostlarda kompost merkezinin sogutluması çok zorlasır buda ısı yükselmelerine ve verim kaybına sebep olur kompost poşetinin çapı 25-28 cm i gecmemelidir.kompost üretimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için firmamızdan ücretsiz yardım alabilirsiniz

KOMPOST ÜRETİM TOHUMLAMA VE PAKETLEME MAKİNELERİ İMALATI VE SATIŞI

Kompost üretimi yapmak isteyen üreticilerimize kompost karma tohumlama bandı ve paketleme makinesi üretimi yapılarak teslim edilmektedir.Ayrıca isteğe bağlı özel imalatlar yapılmaktadır.